Linjapuhe ja ilmoituksia Päivämiehessä

Hakomaja.net

Linjapuhe ja ilmoituksia Päivämiehessä

SRK:n pääsihteeri Aimo Hautamäki väitti Kotimaalehden haastattelussa 04.07.2006, että "1970-luvulla käyty hoitokokouksiksi kutsuttu tapahtumasarja ei ollut SRK:n mobilisoima hoitokokousten järjestelmä". Myös internetin keskustelupalstoilla on yritetty sysätä vastuuta 70-luvun hoitokokouksina tunnetusta henkisestä inkvisiitiosta yksittäisille kiivailijoille.

Lukuisat SRK:n ja paikallisyhdistysten ilmoitukset 70-luvun Päivämiehissä kertovat kuitenkin toisin, kuten myös SRK:n silloisen puheenjohtajan, Eino Vaherjoen, linjapuhe väärän hengen tuntomerkeistä Päivämiehessä 8.3.1978. Hoitokokouksiin kutsuttiin jopa lehti-ilmoituksilla, joissa vaadittiin kaikkien paikkakunnan uskovaisten paikalle tuloa ja seurailmoituksissa poiketen niissä oli kutsujana johtokunta tai jopa SRK:n työvaliokunta. Vieläpä tummennettu allekirjoitus ilmoituksissa ei jätä epäselväksi sitä mikä taho hoitokokoukset organisoi.

Paivamies

Vaherjoki vääristä hengistä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eino Vaherjoki toimi SRK:n puheenjohtajana 1960-1978 (jona vuonna hän kuoli). Väärä henki oli yksi yleisimpiä hoitokokousissa pidetyn yksittäisten uskovaisten hoitamisen syitä. Hämmästystä herättää se, ettei Vaherjoki juurikaan perustele käsityksiään Raamatunkohdilla.   70-luvun oppia kuvaa hyvin että "väärän hengen tuntomerkiksi" kelpaa mm. välinpitämättömyys siihen, jääkö vl-seurakunnalle todistus sielun kelpaamisesta Jumalalle! Kirjoituksestaan huolimatta olen kuullut Eino Vaherjoen olleen muutoin ihmisenä mukava ja auttamishaluinen lähimmäisiään kohtaan.

-Antti Pietilä

 

Hoitokokousilmoituksia Päivämiehessä:

Saarijärvi

Karstula ja Oksava

 

Paivamies 23.8.1978

Kiiminki

Parkano ja Oijarvi

Jyvaskyla

Vuolijoki