Ex-vl aiheisia julkaisuja

Hakomaja.net

Ex-vl aiheisia julkaisuja

Sota Perintöosasta

Lauri Pietilä kirjoitti vuonna 1980 kirjan Sota Perintöosasta. Kirja kertoo 70-luvun hoitokokouksista ja on nyt ladattavissa täältä Hakomajasta alla olevasta .pdf -linkistä.

 

Sota Perintöosasta kuva

Kirja kertoo SRK-lestadiolaisuudesta erotettujen kertomuksen heitä kohdanneista käsittämättömyyksista vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä 70-luvulla. Erotettujen keskuudessa heräsi tarve tuoda asiassa esille kestävä totuus kirjan muodossa. Useat erotetut eri puolilta Suomea ovat kirjoituksen tarkastaneet ja hyväksyneet.

Kirja on historiikki SRK:n hoitokokouksista erotettujen kertomana. Paikoittain kirjasta voi kuitenkin saada jopa sellaisenkin käsityksen, että oikea kristillisyys olisi lähinnä vain näiden SRK:sta erotettujen keskuudessa. Tämä ei kuitenkaan ole kirjoittajan mielipide, varsinkin sen jälkeen kun hän on paremmin tutustunut mm. muihin lestadiolaisiin liikkeisiin.  Lauri Pietilä on kertonut että hän on joutunut myöhemmin korjaamaan käsityksiään monista asioista, koska on ollut kirjan kirjoittamisen aikoihin vielä liian sokeasti SRK-laisissa käsityksissä mm. muista uskonnollisista liikkeistä.

Em. johdosta tästä kirjan scannatusta versiosta on jätetty pois luvut: Oikea usko ja Jumalan valtakunta, Lyhyt katsaus Paavin kirkkoon ja "Minä annan henkeni levätä Pohjanmaalla". Muutoin kirja on kokonaisuudessaan alla olevassa .pdf-tiedostossa. Tiedosto vaatii Adobe Readerin, josta voi ladata ilmaiseksi uusimman version Adoben omilta sivuilta; http://get.adobe.com/fi/reader/