Keskustelu

Hakomaja.net

Tervetuloa, Vieras
 • Sivu:
 • 1
 • 2

AIHE: mistä negatiivisuus johtuu?

mistä negatiivisuus johtuu? 12.01.2013 16:16 #1

Hellou!

Olen vl-perheestä ja vielä itsekkin tunnustan, koska en ole uskaltanut kertoa siitä vanhemmilleni, vaika vuosien ajan olen halunnut. Olen aikaisemmin kerran kieltänyt mutta, mutta tulin takaisin ihmeellisten asioitten saattelemana, mikä oli virhe.

Se miksi siitä kirjoitin tänne on se, että miksi ihmiset ovat niin negatiivisiä "uskovaisia" kohtaan??

Ja toinen asia on, et miten rohkenisin toisen kerran sanomaan irti ja olemaan taas oma itseni?
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 12.01.2013 16:51 #2


 • Viestejä:344 Vastaanotettu kiitos 60
 • Reflektio hahmo
 • Reflektio
 • POISSA
Tervetuloa vaan palstalle omasta puolestani!

Vaikka olet jo kerran tehnyt irtioton vl-liikkeeseen ja menit takaisin omista syistäsi, niin peliä ei ole suinkaan menetetty. Et ole suinkaan ainoa etkä ensimmäinen, joka joudut hakemaan vauhtia uudelleen.
Voimat irtisanoutumiseen tulevat kuin ihmeen kaupalla jostakin, mutta vasta sitten, kun olet sisäisesti riittävän vakuuttunut asiasta.

Negatiivisuudesta:

Ensinnäkin olisi mukava kuulla, mistä tarkoitat negatiivisuudella? Tarkoitatko keskustelua täällä vai jossakin muualla? Ilmeisesti tarkoitat "uskovaisilla" vanhoillislestadiolaisia, koska laitoit sanan lainausmerkkeihin?
Ajattelen, olen siis olemassa?
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 12.01.2013 17:13 #3


 • Viestejä:324 Vastaanotettu kiitos 9
 • Hannes hahmo
 • Hannes
 • POISSA
huikoalle

Tervetuloa minunkin puolestani. Olen yksi kirjoittajista. Kysyit, miksi ihmiset ovat niin negatiivisia "uskovaisia" kohtaan?

Siksi, koska he ovat joutuneet itse, tai hyvin läheltä seuranneet, miten nämä "uskovaiset" ovat raadelleet lähimmäisiään. Oikein uskovat eivät niin tee. Jeesus viihtyi syntisten joukossa. Niin myös pitäisi oikein uskovien viihtyä. Mutta kun nämä "uskovat" sylkevätkin kaikkien "vääräuskoisten" päälle, karttavat, vihaavat ja halveksivat heitä... Nämä "uskovaiset" eivät kilvoittele omien syntien korjaajina, vaan he kilvoittelevat lähimmäisten todellisten ja kuviteltujen syntien armottomina korjaajina... Heitä on kaikkien syytä karttaa. Raamatun mukaan he ovat fariseuksia, omavanhurskaita. Jeesus ei vanhurskauttanut yhtään fariseusta.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 12.01.2013 18:22 #4

En tuota nyt omasta lähtökohdista alleviiva
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 13.01.2013 09:32 #5

 • Hanna hahmo
 • Hanna
huikoa kirjoitti:
Hellou!
Olen vl-perheestä ja vielä itsekkin tunnustan, koska en ole uskaltanut kertoa siitä vanhemmilleni, vaika vuosien ajan olen halunnut. Olen aikaisemmin kerran kieltänyt mutta, mutta tulin takaisin ihmeellisten asioitten saattelemana, mikä oli virhe.

Se miksi siitä kirjoitin tänne on se, että miksi ihmiset ovat niin negatiivisiä "uskovaisia" kohtaan??

Ja toinen asia on, et miten rohkenisin toisen kerran sanomaan irti ja olemaan taas oma itseni?

Tervehdys, huikoa!
Itse irtauduin ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Vaikka olin käynyt SRK rippikoulun, se ei sitonut mua uskomiseen eikä ry:lle. Tunsin että en ollut "oma itseni" uskovaisena. Mutta voimat eivät riittäneet sen ikäsenä lentää omin siivin... Ajauduin syvään masennusvaiheeseen ja olin tosi heikoilla psyykkisesti. Palasin ahdistuneena takaisin vl:ksi.

Kunnollisen ja totaalisen irtautumiseen pystyin vasta sitten kun olin valmistautunut siihen monta vuotta ja toipunut masennuksesta kohtuulliseen kuntoon. Muutin pois kotoa, luin paljon ja pohdin uskonasioita ja ihmissuhteita. Raamattua en lukenut, ennemminkin psykologiaa ja sosiologiaa. Hankin ei-vl kavereita. Sitten olikin huomattavasti helpompaa lähteä. Tärkeintä irtautumisessa oli itselle tullut varmuus että en todellakaan ole vl. ”Käsitin vapauden” (sanan varsinaisessa merkityksessä)! Elämäni tärkein ja palkitsevin kokemus tähän mennessä.

Olen kuullut monelta entiseltä vl:lta että tämmöinen jojo-liike irtautumisessa onkin melko tavallinen.

Kiitos, Reflektio, sinä sanoit asian juuri kuten olen itsekkin tämän kokenut.
Reflektio kirjoitti:
Et ole suinkaan ainoa etkä ensimmäinen, joka joudut hakemaan vauhtia uudelleen.
Voimat irtisanoutumiseen tulevat kuin ihmeen kaupalla jostakin, mutta vasta sitten, kun olet sisäisesti riittävän vakuuttunut asiasta.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 13.01.2013 13:58 #6

mulle on ainakin vaikea "irtisanoa" itseäni. en kestä sitä, että vanhemmat on niin surullisia. Mulle saa laittaa yv:tä kaikista näistä asioista
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 13.01.2013 21:56 #7


 • Viestejä:189 Vastaanotettu kiitos 26
 • cryo hahmo
 • cryo
 • POISSA
Uskoisin että suurinosa lestadiolaisiin kohdistuvasta negatiivisesta asenteesta on puhtaasti vain sitä että lestat ovat keksineet jostain opin jossa he voivat käyttäytyä ei-uskovia kohtaan ihan miten huvittaa mutta toisinpäin ei. Ja sama oppi, joka koskee liike-elämää, vaikuttanee myös muussa maailmassa. Liike-elämässä on laskettu että jos palvelu on myönteistä jotakuta kohtaan niin se kerrotaan keskimäärin kolmelle, sen sijaan kielteinen palaute menee keskimäärin yhdelletoista! Sitten kun siihen otetaan toinen fakta, se että jokaista kämmättyä palvelukokemusta kohtaan tarvitaan samalle henkilölle 12 myönteistä kokemusta ennenkuin ollaan takaisin "lähtöviivoilla" niin yhtälö alkaa olla valmis. Eli kunnon vl-kämmäyksen jälkeen tarvittaisiin 12 myönteistä kokemusta lestoista ettei mikään jää ns. hampaankoloon. Ja ennenkuin nuo 12 kokemusta on saatu niin tieto on voinut levitä niille yhdelletoista muulle jotka ottavat jo enemmän tai vähemmän negatiivisen ennakkoasenteen. Sitten kun näistä yhdestätoista muutamakin, tai edes yksi, saa taas lestoilta lokaa niskaan, tarvitaan jälleen ne 12 kokemusta/kämmi ettei yhteisön maine tahriinnu. Tuolla matematiikalla homma alkaa olla valmis. Sitten kun otetaan lisäksi vielä 26/27-sääntö, eli 27 pettyneestä 26 ei valita pettymyksen aiheuttajalle ja yksi valittaa niin asia menee vielä vaikeammaksi, etenkin kun huomioi että ulkopuolisilta tulevaa kritiikkiä ei muka tarvitse kuunnella ja mitään ei tarvitse korjata tai oikeasti anteeksipyytää. Loput 26, jotka ovat hiljaa, vetävät sitten omat johtopäätöksensä ko. liikkeen edustajista.
Nuo on toki liike-elämän juttuja, mutta kuten totesin, samat teoriat pätenevät, ainakin osittain, myös muihin elämän osa-alueisiin.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 14.01.2013 01:46 #8

 • amos hahmo
 • amos
Mielestäni pätevät vanha sananlaskut, kuten mm. "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" ja "niin makaa kuin petaa".

Lestadiolaisuudessahan kylvetään aktiivisesti erittäin marttyyrimaista käsitystä siitä, että ympäröivä maailma pilkkaa tätä pientä uskovaisten joukkoa (jota 99,9% maapallon väestöstä ei edes tiedä olevan olemassa). Siionin laulut ja seurapuheet pursuavat itsesääliä sekä opettavat ympäröivän maailman vainosta ja hyljeksinnästä tätä piskuista "Jumalan lasten seurakuntaa" kohtaan. Lapset oppivat tämän asenteen jo pieninä, ja varauksellista suhtautumista ns. "maailman menoa ja ihmisiä" kohtaanhan SRK-oppi peräänkuuluttaa ja suosittelee. Negatiivinen suhtautuminen kaikkiin muihin, kuin oman liikkeen jäseniin, vetää luonnollisesti puoleensa negatiivisuutta.

Myös itsensä korottaminen jumalallisen päätösvallan haltijaksi, ainoaksi kelvolliseksi syntien anteeksiantajaksi, muiden ihmisten tuomitseminen epäuskoisiksi sekä käsittämättömät elintapavaatimukset ja syntikäsitykset ovat omiaan lisäämään negatiivisuutta liiketta kohtaan. Ne lestadiolaiset, jotka ovat pahiten oman yhteisönsä umpiossa kasvaneita, unohtavat myös usein korrektin ja luontevan käytöksen heti, kun joutuvat tekemisiin ns. epäuskoisen kanssa. Eikä heitä välttämättä edes kiinnosta olla muiden kanssa tekemisissä, koska "maailman lapset" edustavat sielunvihollista ja pahuutta. Niin makaa kuin petaa, toistan.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 14.01.2013 15:09 #9

 • soma hahmo
 • soma
nimimerkki amos on asian ytimessä.

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Vanhoillislestadiolaisuuden lahkoluonnetta ja fundamentalismia ei lisäksi näe sisältä kovin hyvin.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: mistä negatiivisuus johtuu? 14.01.2013 20:16 #10


 • Viestejä:140 Vastaanotettu kiitos 22
 • Hirvi hahmo
 • Hirvi
 • POISSA
amos kirjoitti:
Siionin laulut ja seurapuheet pursuavat itsesääliä sekä opettavat ympäröivän maailman vainosta ja hyljeksinnästä tätä piskuista "Jumalan lasten seurakuntaa" kohtaan. Lapset oppivat tämän asenteen jo pieninä, ja varauksellista suhtautumista ns. "maailman menoa ja ihmisiä" kohtaanhan SRK-oppi peräänkuuluttaa ja suosittelee. Negatiivinen suhtautuminen kaikkiin muihin, kuin oman liikkeen jäseniin, vetää luonnollisesti puoleensa negatiivisuutta.

Menen tässä suoraan off-topic ja osittain on-topic, mutta on pakko vain vastata kun sain niin ison "flash back" iskun suoraan päähän.

Tuossa tekstissä sekä edellisissä oli useita sanoja sekä pätkiä mitkä muistuttavat sitä ensimmäistä kertaa kun olin menossa ei-vl ystävän luokse yöksi.
Kun kerroin tästä vanhemmilleni niin he olivat erittäin vastaan edes ideana ja vaativat nähdä sekä tavata tämän ystäväni vanhemmat ja tuntui suoraan, että en pääse hänen luokse koskaan yöksi. (Itse olin tuolloin jo laiteilla vaikka olin erittäin nuori).
Se asenne vain miten he ottivat tämän vastaan oli erittäin negatiivinen ja en vieläkään tiedä miten ihmeessä se on semmoiseksi voinut kehittyä.
Oliko tässä koko asiassa "pelko, että katston televisiota, kuuntelen musiikkia tai pahin joudun maailman pauloihin ja menetän uskoni".
Lopulta vanhempani sitten kuitenkin tapasivat ystäväni vanhemmat ja sain jäädä sinne yöksi ja tietenkin katsoimme monta "James Bond" elokuvaa kuten meillä siellä aina oli tapanakin ja prätkähiiriäkään ei saa unohtaa.

Jos joku osaa sanoa, että mikä ihme se kova, kylmä ja negatiivinen reaktio oikeasti on niin nostan hattua kun nykyään vanhempani ovat liberaaleja usean höpösynnin kohtaan, mutta silti niitä välttelevät.
"Si vis pacem, para bellum, Jos tahdot rauhaa, valmistaudu sotaan"
Never forget 20.08.10. The day of reborn!
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.
 • Sivu:
 • 1
 • 2
Sivu luotiin ajassa: 0.116 sekuntia