Keskustelu

Hakomaja.net

Tervetuloa, Vieras

AIHE: SRK-laiset hyökkäsivät Kalevaa vastaan

SRK-laiset hyökkäsivät Kalevaa vastaan 07.07.2011 14:33 #1


 • Viestejä:2075 Vastaanotettu kiitos 122
 • Satyagraha, pyrkimys totuuteen.
 • Admata hahmo
 • Admata
 • POISSA
Kalevaa vastaan nostatettiin kampanja - Kaleva 7.7.2011
Vanhoillislestadiolaisen liikkeen sisällä on pantu liikkeelle kampanja Kalevaa vastaan. Tekstiviesteissä ja nettipalstoilla leviävässä kehotuksessa on viime päivinä kannustettu Kalevan tilausten perumiseen.

Toimia lehteä vastaan perustellaan sillä, että lehden katsotaan käsitelleen vanhoillislestadiolaisia ja heidän vakaumustaan vääristellen. Suuttumusta ovat herättäneet ennen kaikkea Kalevan kirjoitukset, jotka ovat käsitelleet liikkeessä julki tulleita lasten hyväksikäyttötapauksia ja niiden hoitoa.

Osa peruuttajista on myös pahastunut liikkeen johtohenkilöitä ja -elimiä koskeviin arviointeihin.

Lehden toimitukseen tulleissa liikkeen jäsenten soitoissa on uhattu jopa tuhansien tilausten perumisella.
...
Närkästystä herätti Kalevan pääkirjoitus 5.7.2011 SRK ampui rivit suoriksi

Tapahtuma ei ollut yllätys. Onhan SRK:lla pitkät perinteet median uhkailusta.

Teuvo Peltoniemi - Insesti jo vuosikymmeniä sitten lestadiolaisten yhteinen salaisuus
....Jo vuosikymmeniä sitten Rauhanyhdistys yritti pitää insestiasian salassa jopa uhkaamalla K-kauppaa boikotilla, kun asiaan edes viitattiin Pirkassa. ...

Myös 80-luvun alkupuolella SRK tukahdutti lehdistön, kun tiedot järjestelmällisestä henkisestä väkivallasta alkoivat purkautua liikkeen sisältä ulos. Lauri Pietilä kirjoittaa kirjassaan Sota Perintöosasta lehdistön suhtautumisesta kirjansa takakannessa:
Aluksi lehdistö otti asiaan kantaa reilusti. Sitten se sulki palstansa SRK:ta arvostelevilta kirjoituksilta täydellisesti. "Oman etumme vuoksi emme voi pahoittaa SRK:n miesten mieliä", kuului sieltä.

Nostan olematonta hattuani Kalevan päätoimittaja Mantilalle. Toivon hänelle ja muille toimittajille rohkeutta ja jämäkkää selkärankaa jatkossakin. Tiedotusvälineet eivät voi tai saa alistua uskonnollisen lahkon painostukselle. Närkästyneitä vl:iä pyytäisin osoittamaan ne kohdat kirjoituksessa, jotka mukamas "vääristelevät"? Nähdäkseni Kalevan artikkeli oli 100% totta ja kannanotto erittäin perusteltu!
Jumala ymmärtää ja ellei ymmärrä, niin hän ei ole Jumala, eikä meillä ole mitään pelättävää.
Viimeksi muokattu: 07.07.2011 21:42 : Ylläpito. Syy: Typo otsikossa
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.
Seuraavat käyttäjät tykkäävät tästä:

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kavelaa vastaan 07.07.2011 15:04 #2


 • Viestejä:130 Vastaanotettu kiitos 6
 • Mailas hahmo
 • Mailas
 • POISSA
Ei oo totta! Oikeesti.
Linkitin itse kyseisen päärkijoituksen facebookiin, jonne kirjoitin, että "suoraselkäistä tekstiä." Se oli hyvä kirjoitus.
Huh, aina vain hullummaksi menee.
Kun karkuun pääsisi vain...
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kavelaa vastaan 07.07.2011 15:49 #3


 • Viestejä:2075 Vastaanotettu kiitos 122
 • Satyagraha, pyrkimys totuuteen.
 • Admata hahmo
 • Admata
 • POISSA
Kirjoitus ei miellyttänyt - vanhoillislestadiolaiset aloittivat boikotin sanomalehteä vastaan - MTV3
Oululainen sanomalehti Kaleva on menettänyt puolentoista viikon aikana 200 tilausta vanhoillislestadiolaisia suututtaneen kirjoituksen jälkeen, kertovat sanomalehti Kaleva sekä kirkollinen kotimaa24.fi-sivusto.

Kalevan tiistaisessa pääkirjoituksessa arvosteltiin Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen tapaa käsitellä liikkeessä tapahtuneita hyväksikäyttötapauksia ja todettiin, että lestadiolaisliikkeen johto vähättelee lasten kokemia kärsimyksiä.

Kirjoituksen jälkeen noin 150 tilausta peruttiin yhdessä rytäkässä. Lehden toimitukseen tulleissa liikkeen jäsenten soitoissa on uhattu jopa tuhansien tilausten perumisella. Lisäksi Kalevan tilausten peruuttamiseksi on menossa kännykkä- ja nettikampanja.

Päätoimittaja kokenut painostusta – Vanhoillislestadiolaiset peruvat Kalevan tilauksia - Kotimaa
Oululainen sanomalehti Kaleva on menettänyt viimeisen noin puolentoista viikon aikana peräti 200 tilausta. Tilausten perujat ovat usein kertoneet olevansa vanhoillislestadiolaisia. Syynä on Kalevan kirjoittelu vanhoillislestadiolaisuudesta ja sen piirissä ilmenneistä hyväksikäyttötapauksista. Päätoimittaja Markku Mantila myöntää kokeneensa painostusta Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johdon taholta.

Olen ihan äimän käkenä. Ovatko SRK:n johtajat seonneet, kun kuvittelevat voivansa uhkailla sanomalehtien päätoimittajia? Ei tämä ainakaan myönteistä julkisuutta SRK:sta lisää - päinvastoin!
Jumala ymmärtää ja ellei ymmärrä, niin hän ei ole Jumala, eikä meillä ole mitään pelättävää.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kavelaa vastaan 07.07.2011 16:02 #4


 • Viestejä:2075 Vastaanotettu kiitos 122
 • Satyagraha, pyrkimys totuuteen.
 • Admata hahmo
 • Admata
 • POISSA
Tällaisessa tilanteessa on mielestäni tärkeää ilmaista tukea Kalevalle ja kiittää sen nykyisen päätoimittajan harjoittamasta suoraselkäisestä journalismista.

Kalevan voi tilata kätevästä täältä:
henkiloasiakkaat.kaleva.fi/index.php?83
Jumala ymmärtää ja ellei ymmärrä, niin hän ei ole Jumala, eikä meillä ole mitään pelättävää.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kavelaa vastaan 07.07.2011 16:54 #5


 • Viestejä:368 Vastaanotettu kiitos 68
 • oloneuvos
 • mikki hahmo
 • mikki
 • POISSA
"keskustelua" aiheesta: www.kaleva.fi/uutiset/kalevaa-vastaan-no...ampanja-nayta-kommentit/905024#kommentit

...pidemmän aikaa on Juttutuvan moderoinnista osannut huomata jonkinlaista painostusta (joko vl-tilaajien ja jopa masinoituna jonkun instanssin toimesta) tapahtuneen; suotta Hänninen kieltää lahkon osallisuutta - mutta tällaiseen pystyvät vain jumalan valisemat ainoat oikeat uskovaiset! :evil: Lahkon vallasta yhteiskunnan KAIKILLA sektoreilla tämä on näyttävä ja hälyyttävä esimerkki!

..laitanpa muutaman Juttutuvan viestin (ilman asiayhteyttä, asia tullee seleväksi? ) , joista harva on menny lävitse - toimitukseen lähetetyn palautteen on sentään huomattu vaikuttaneen. Juttutuvan asiallisilla ja provosoivillakin kommenteilla on testattu, mikä menee lävitse ja mikä ei - ainoa hyvä syy läpimenoon on ollut kirjoittaa vaikkapa nimimerkillä "vl-lukija"! :woohoo: Toistoahan noissa pätkissä on, mutta suuri valhe/totuus menee edes joskus läpi... toistamalla sitä riittävän usein! Paitsi "uskovaiselle", jolle SRK on käskyineen jumala! :pinch:

Miksi viestit ovat tallessa? Wanaha kettu aanaa, mihin ollan SRK-vallan alla menossa... :woohoo:


<<<<< ...miksi Kaleva nöyristelee SRK:n edessä? Uutisoinnissahan mainittiin lestadiolaisuus tuomittujen viiteryhmänä! Samaten kuin toisessakin tänään annetussa pedofiliatuomiossa. Asioista pitää uutisoida kaikessa laajuudessaan tai ilmoittaa Kalevan noudattavan SRK-sensuuria!

<<<<< ...erehtymätön jumalanvaltakunta, tämä SRK, on kaikonnut raamatullisesta opetuksesta 60 vuotta ja tulos on sen näköistä: on tutkimatta 60-luvun rahaepäselvyydet. 70-luvulta lähtien olevat ja edelleen jatkuvat hoitokokoukset - tämä vl-rippisalattu pedofilia on ollut tiedossa sisä- ja ulkopuolella. Sisäpuolella on muitakin rikoksia ja rikollisuutta ripillä peitelty, sen sijaan johdon tekemät rikosten ja rikollisten suojelut ja rikoksiin yllyttämiset vaativat tutkinnan.

<<<<< ...Normaaliyhdistyksessä koko johto ja asioita hyväksynyt johtokuntakin eroaisivat, mutta ei erehtymättömässä jumalanvaltakunnassa! Johdetaanko vl-mafiaakin vankilasta niin kuin huumeliigoja?

<<<<< ...vl-lahkohan tässä on syyllinen epäraamatullisine oppeineen ja valitsemalla näennäisdemokraattisesti johtajistoon jo vuosikymmeniä sitten hoitokokouksissa ryvettyneitä ukkoja - nyt vaan "syyte" osuu eräästä heistä, joka sattumoisin on koko lahkon puheenjohtaja!
Eroamaanhan ei johdosta kukaan suostu Sunnuntai-Kalevan mukaan, vaan peli jatkuu entisellään? Pakkohan on kirkollisen esivallan muun esivallan lisäksi puuttua toimintaan ja potkia vaikka koko lahko viran- ym. haltijoineen ulos ev.lut. kirkkoa saastuttamasta!

<<<<<... Vaikuttaa, että lestadiolaisten linjan valinta on: hyökkäys on paras puolustus "maailman vihaa" kohtaan. Maailmaan kuuluvat media, uskomattomat jne, aivan kulloisenkin tilanteen mukaan.
Sen sijaan ei omassa joukossa, johto mukaan lukien, olla valmiita tekemään virheiden, julkisuuskuvan, epäraamatullisen opin yms. eteen yhtään mitään. Tällaiset "valtakunnat" ovat kuitenkin aina kaatunet omaan mahdottomuuteensa jatkamalla samaa rataa kritiikistä tai parannusehdotuksista huolimatta.
Pääkirjoitustoimittaja on purkautumisesta oikeassa. "SRK-keisarilla" ei ole vaatteita ja sen näkee parhaiten "ulkopuolelta", sillä lahkon sisällä olevat näkijät vaiennetaan aitoon 70-luvun hoitokokoustyyliin!

<<<<< ...Kun yhteisössä on "demokraattisesti" valittu rikoksia salaava ja rikollisia suojeleva johto, on aivan syytäkin syyllistää myös valinnan suorittaneet jäsenet - hiljainen hyväksyntähän on "kanssarikollisuutta".

<<<<<... Vaihtamalla johto kokonaan olisi osoitettu edes jonkinlaista halua uudistumiseen, mutta nyt Hautamäki puhui puhujakokouksessa ja itse Voittonen avajaisissa - täysin vastuutonta toimintaa istua penkissä moisia tutkintapyynnön kohteita kuulemassa! >>>>>
musisoi edelleen, kun ei ymmärrä lopettaakaan
...mutta vakavammin : <Herra, Sinä tiedät paremmin kuin minä, että olen tulossa vanhaksi. Suojele minua tulemasta liian puheliaaksi ja ajattelemasta, että minun on sanottava painava sanani joka asiassa ja joka tilaisuudessa>
Viimeksi muokattu: 07.07.2011 16:57 : mikki. Syy: typoja
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kalevaa vastaan 07.07.2011 21:41 #6


 • Viestejä:2075 Vastaanotettu kiitos 122
 • Satyagraha, pyrkimys totuuteen.
 • Admata hahmo
 • Admata
 • POISSA
Nyt aihe noteerattiin jopa valtakunnallisissa Ylen uutisissa.

Vanhoillislestadiolaiset kampanjoivat Kalevaa vastaan - Yle 7.7.2011
Jumala ymmärtää ja ellei ymmärrä, niin hän ei ole Jumala, eikä meillä ole mitään pelättävää.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kalevaa vastaan 07.07.2011 22:47 #7


 • Viestejä:2075 Vastaanotettu kiitos 122
 • Satyagraha, pyrkimys totuuteen.
 • Admata hahmo
 • Admata
 • POISSA
Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta:

Lestadiolaiset suuttuivat sanomalehti Kalevalle
Oululainen sanomalehti Kaleva on viimeisen puolentoista viikon aikana menettänyt parisataa tilausta, kertoivat Kotimaa-lehden verkkosivut tiistaina. "Kaksi kolmasosaa peruutuksista tuli tiistaisen pääkirjoituksen jälkeen", kertoo päätoimittaja Markku Mantila, joka tavoitettiin torstai-iltana kielikurssilta Madridista.

"Suren jokaista menetettyä tilausta, mutta uskottavuus on kaikkein tärkeintä."

Tilauksensa peruuttaneet ovat vanhoillislestadiolaisia, jotka ovat närkästyneet Kalevan tavasta uutisoida herätysliikkeen ympärillä keväällä vellonutta pedofiliakohua. Mantila kertoo, että yhteydenottajat ovat kokeneet tilanteen ajojahtina uskontoa kohtaan. "Kyse ei todellakaan ole ajojahdista. Me uutisoimme kaikista asioista samalla tavalla. Ydinkysymys on, ettei SRK:n (Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys) johto ole tehnyt tarpeeksi pedofiliatapausten selvittämiseksi."

Mantila korostaa SRK:n johtopaikkojen olevan korkeita luottamustehtäviä samaan tapaan kuin vaikkapa kunnanvaltuuston puheenjohtajuus. "Asema altistaa kritiikille."
...
Jumala ymmärtää ja ellei ymmärrä, niin hän ei ole Jumala, eikä meillä ole mitään pelättävää.
Viimeksi muokattu: 07.07.2011 22:48 : Admata.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kalevaa vastaan 08.07.2011 09:40 #8


 • Viestejä:368 Vastaanotettu kiitos 68
 • oloneuvos
 • mikki hahmo
 • mikki
 • POISSA
Kalevan Juttutuvassakin meuhkataan: www.kaleva.fi/juttutupa/kampanja-kalevaa-vastaan-lestadiolaisilta/2411602 - ei tässä kohta tiedä, itkeäkö vai nauraa?

Kaikki argumentit käytetty, mutta järkeä ei? Kovin ovat ulkoaopittua sekä todellisuus- ja "maailman"pakoista lahkon ns. ajattelumallit. Onko promilleliikkeen jankkaaminen lainkaan keskustelua, vaan onko tarkoitus vain turruttaa muutkin lukijat vaikenemaan?
musisoi edelleen, kun ei ymmärrä lopettaakaan
...mutta vakavammin : <Herra, Sinä tiedät paremmin kuin minä, että olen tulossa vanhaksi. Suojele minua tulemasta liian puheliaaksi ja ajattelemasta, että minun on sanottava painava sanani joka asiassa ja joka tilaisuudessa>
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kalevaa vastaan 08.07.2011 09:54 #9

 • Kalevan tilaaja ex-vl hahmo
 • Kalevan tilaaja ex-vl
Vl-uskovaisten voimakas ja tunneperäinen suhtautuminen johtuu siitä että kasvatus-uskonto on osa ihmistä itseään, oman persoonan eheyttä. Kun liikkeen epäonnistuminen joissain asioissa paljastuu julki, ja liikkeen johtajia arvostellaan, ihminen kokee että hänen henkilökohtainen minuutensa ja eheänä pysymisensä on uhattuna. Ihminen on puolustusasemissa ja silloin on otollinen maaperä "vaino"-retoriikalle.

Todella ikävää, koska Kalevan artikkelien pohjaltahan voitaisiin käydä myös asiallista ja rakentavaa keskustelua siitä miten asioita voitaisiin tehdä liikkeessä paremmin.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs: SRK-laiset hyökkäsivät Kavelaa vastaan 08.07.2011 14:04 #10

 • Kalevan tilaaja ex-vl hahmo
 • Kalevan tilaaja ex-vl
Admata kirjoitti:
Tällaisessa tilanteessa on mielestäni tärkeää ilmaista tukea Kalevalle ja kiittää sen nykyisen päätoimittajan harjoittamasta suoraselkäisestä journalismista.

Kalevan voi tilata kätevästä täältä:
henkiloasiakkaat.kaleva.fi/index.php?83

Julkisen sanan neuvoston pj. Risto Uimonen joka oli edellinen Kalevan päätoimittaja, on todennut jupakasta että vaientamisyrityshän se on ja vakava sellainen.

www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/5634-ui...a-protestissa-kyse-vaientamisyrityksesta
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.
Sivu luotiin ajassa: 0.145 sekuntia