Keskustelu

Hakomaja.net

Tervetuloa, Vieras
 • Sivu:
 • 1

AIHE: SRK:n vuosikokous 27.6.2009

SRK:n vuosikokous 27.6.2009 08.07.2009 17:47 #1


 • Viestejä:1641 Vastaanotettu kiitos 77
 • hyshys hahmo
 • hyshys
 • POISSA
freepathways.wordpress.com/2009/07/08/vuosikokous-2009/
Kokousedustajien puheenvuoroissa esille nousivat toiveet sukupuolen ja alueellisuuden perusteiden huomioimisesta niin SRK:n johtokunnan kuin julkaisujen toimitusneuvoston henkilövalintoja suunniteltaessa. Perinteisesti kristillisyyden johtotehtävissä ovat toimineet miehet.
Rovaniemen rauhanyhdistyksen edustaja Johannes Ahola kysyi: ”Eikö sisarille löydy sijaa johtokunnan toiminnassa?”
Ahola toi puheenvuorossaan esiin myös huolen siitä, onko vanhoillislestadiolaisten naisten roolista väärä kuva sekä liikkeen sisällä että ulkopuolella.

Repikää tästä... Vl on tasa-arvoinen ja kaikkea muutakin. Eiköhän tämä osoita että naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä piste!
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs:SRK:n vuosikokous 27.6.2009 08.07.2009 21:29 #2

 • Kysynpä vain hahmo
 • Kysynpä vain
huolen siitä, onko vanhoillislestadiolaisten naisten roolista väärä kuva sekä liikkeen sisällä että ulkopuolella.
Hyvä havainto, Hys hys.

Naisia siis haluttaisiin johtokuntaan VAIN liikkeen IMAGON kiillottamiseksi. Kas kun julkisuuskuva huolestuttaa, kun arkkipiispakin tästä naisten kohtelusta päääsi huomauttelemaan juhlapuheessa.

Ei siis haluta naisia aidosti tasaveroisiksi kumppaneiksi entistä parempia päätöksiä tekemään. Imagoa putsaamaan vain!

Alkeellista.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs:SRK:n vuosikokous 27.6.2009 10.07.2009 19:59 #3

 • Kysynpä vain hahmo
 • Kysynpä vain
Hautamäki ei hyväksynyt "liian avointa" vuosikokoustiedotetta, kertoi Kotimaa 9.7.2009.

Kotimaan toimittaja oli haastatellut Aimo Hautamäkeä ja Juho Kopperoista.
Naisten rooli liikkeen johdossa puhuttaa lestadiolaisia

Naiskeskustelusta raportoinut tiedote poistettiin SRK:n nettisivuilta.

Keskustelu naisten pääsystä Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokuntaan vilkastuu vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä. Suviseurojen yhteydessä toissa viikonloppuna pidetyssä SRK:n vuosikokouksessa aiheesta käytettiin runsaasti puheenvuoroja.

SRK:n 24-jäsenisessä johtokunnassa ja vanhoillislestadiolaisen liikkeen puhujina ovat perinteisesti toimineet vain miehet.

Sukupuolikysymys nousi vuosikokouksessa esiin kohdassa, jossa päätettiin SRK:n johtokunnan ja julkaisujen toimitusneuvoston henkilövalinnoista.

Keskustelusta huolimatta kaikki erovuorossa olleet kuusi johtokunnan jäsentä ja kaksi julkaisujen toimitusneuvoston jäsentä - kaikki miehiä - valittiin jatkamaan luottamustehtävissään.

SRK:n vuosikokouksessa puheoikeus on kaikkien rauhanyhdistysten edustajilla. Eräs kokouksessa puhuneista oli Rovaniemen Rauhanyhdistystä edustava Johannes Ahola, joka kysyi, eikö naisilla ole sijaa johtokunnassa.

- Naisilla olisi johtokunnassa paljon annettavaa. Lisäksi nykytilanne antaa sekä liikkeen sisä- että ulkopuolelle väärän kuvan siitä, että vanhoillislestadiolaisuus olisi miesten yksinvaltaisesti hallitsema liike.

Ahola kertoo Kotimaalle odottaneensa, että kokouksessa olisi käytetty naisten jäsenyyden puolesta vielä selkeämpiä puheenvuoroja. Hänen mukaansa keskustelu oli runsaudestaan huolimatta varovaista ja konservatiivista.

- Muuten tilanne muuttuu hitaasti, sillä henkilöesitysten pitäisi lähteä kentältä. Alueilta on kuitenkin tapana ehdottaa tuttuja saarnaajia, ja he ovat miehiä.

"Tiedote oli yksipuolinen"

Vuosikokouksessa käydystä keskustelusta kerrottiin myös medialle. Kymmenille tiedotusvälineille lähti sähköpostijakelulla tiedote, jossa muun muassa siteerattiin lyhyesti Aholan ja kahden muun vuosikokousedustajan puheenvuoroja sukupuolikysymyksestä. Tiedote julkaistiin vuosikokouksen jälkeen myös Suviseurojen nettisivuilla, mistä se kuitenkin vielä samana iltana poistettiin.

Päätöksen tiedotteen poistamisesta teki SRK:n pääsihteeri Aimo Hautamäki.

- Tiedote oli hyvin yksipuolinen sekä vuosikokouksen sisällön että käydyn keskustelun näkökulmasta. Yleensä uutisoidaan vain vuosikokouksen päätöksistä, Hautamäki sanoo.

Suviseurojen tiedotusosaston puheenjohtaja Juho Kopperoinen lisää, että tiedotteessa oli SRK:n tavasta poiketen kuvattu kokouksen keskusteluja niin, että yksittäisiä puhujia oli mainittu nimeltä. Lisäksi tiedotteessa oli Kopperoisen mukaan numerovirheitä.

Medialle lähetetystä ja internetin välimuistista löytyvässä versiossa ei kuitenkaan ole lainkaan numerotietoja. Kopperoisen mukaan myöskään nimeltä mainitut puheenvuorojen käyttäjät eivät olleet ilmaisseet pahastuneensa nimensä käyttämisestä.

Kopperoisen mielestä tiedote olisi voinut jäädä näkyviinkin.

- Se oli ihan harmiton ja maltillinen, ei se ollut mitään polttavaa tavaraa. Keskustelua tasa-arvosta käydään ja sitä pitääkin käydä, vaikka sitä eivät kaikki toivo.

Hautamäen ja Kopperoisen mukaan naisten valintaan johtokuntapaikoille ei ole SRK:ssa periaatteellista estettä.

Miksi naisia ei sitten johtokunnassa ole?

- Kyse on perinteestä, Kopperoinen sanoo.

- Valitut ovat olleet miehiä, Hautamäki toteaa.

MERI TOIVANEN
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.

Vs:SRK:n vuosikokous 27.6.2009 11.07.2009 01:08 #4


 • Viestejä:2075 Vastaanotettu kiitos 122
 • Satyagraha, pyrkimys totuuteen.
 • Admata hahmo
 • Admata
 • POISSA
Kysynpä vain kirjoitti:
Hautamäki ei hyväksynyt "liian avointa" vuosikokoustiedotetta, kertoi Kotimaa 9.7.2009.

Kotimaan toimittaja oli haastatellut Aimo Hautamäkeä ja Juho Kopperoista.
Naisten rooli liikkeen johdossa puhuttaa lestadiolaisia

Naiskeskustelusta raportoinut tiedote poistettiin SRK:n nettisivuilta.
Näköjään kämmäsivät vielä sensuroinnissakin :lol:

Sensuroitu tiedote tässä (linkin sisällöstä puuttuu skandit - lisätty lainaukseen)
Vuosikokous 27.6.2009

SRK:n Suviseurat Oripäässä 26.-29.6.2009 Tiedote

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen vuosikokous Kanta-Loimaan kirkossa 27.6.2009

SRK:n vuosikokous on kaikkien Suomen rauhanyhdistysten tärkein yhteinen kokous, jossa käsiteltiin mennyt toimintavuosi ja luotiin katsaus tulevaan toimintavuoteen 2010.

Johtokunnan jäsenistä on erovuorossa vuosittain neljännes. Tänä vuonna erovuorossa olleet Alpo Isotalus, Viljo Juntunen, Hannu Kallunki, Kimmo Puolitaival, Ilpo Saukkonen ja Pentti Saulio valittiin uudelleen jatkamaan johtokunnan jäsenen tehtävässä. Myös julkaisujen toimitusneuvoston jäsenistä vuosittain erovuorossa on neljännes. Vuonna 2009 erovuorossa olleet Erkki Piri ja Antti Saari valittiin uudelleen julkaisujen toimitusneuvostoon.

Henkilövalinnoista käytiin vuosikokouksessa vilkas keskustelu. Kokousedustajien puheenvuoroissa esille nousivat toiveet sukupuolen ja alueellisuuden perusteiden huomioimisesta niin SRK:n johtokunnan kuin julkaisujen toimitusneuvoston henkilövalintoja suunniteltaessa. Perinteisesti kristillisyyden johtotehtävissä ovat toimineet miehet. Rovaniemen rauhanyhdistyksen edustaja Johannes Ahola kysyi: ”Eikö sisarille läydy sijaa johtokunnan toiminnassa?” Ahola toi puheenvuorossaan esiin myös huolen siitä, onko vanhoillislestadiolaisten naisten roolista väärä kuva sekä liikkeen sisällä että ulkopuolella. Lauri Mätäsaho Joensuusta kertoi omassa paikallisyhdistyksessään käydystä keskustelusta mahdollisuudesta valita naispuheenjohtaja johtamaan yhdistystä.

Julkaisujen toimitusneuvoston osalta nousi esille toimijoiden alueellinen keskittyminen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle. Helsingin rauhanyhdistyksen edustaja Jukka Palola esitti tulevaisuuteen suuntaavan toiveen julkaisujen toimitusneuvoston kokoonpanon tasaisemmasta alueellisesta edustuksesta. Kajaanin rauhanyhdistyksen edustaja Markku Halonen kannatti sukupuolen ja alueellisuuden huomioimista henkilövalinnoissa ajatuksella: ”Nyt olisi tilaisuus avata ovia.” Kokouksen lopuksi todettiin, että käyty keskustelu oli rakentavaa.

Vuoden 2010 tilintarkastajiksi valittiin edelleen Yrjö Trög, Seppo Tervo ja Arvo Pyykölä. Varatilintarkastajiksi valittiin edelleen Olavi Myllylä, Arto Pelttari ja Heikki Hurtig. Vuoden 2010 talousarvioesitys ja sen perustelut hyväksyttiin SRK:n talouspäällikkö Jaakko Tahkolan tekemän vertauslukukorjauksen sekä johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittosen palkkauskuluja selventäneen puheenvuoron jälkeen.

Liperin suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hoppa toi vuosikokoukseen vuodelle 2010 suunniteltujen suviseurojen tervehdyksen. Hoppa toivotti kokousväen tervetulleiksi tulevan vuoden suviseuroihin Pohjois-Karjalan viljaville pelloille suviseurojen tunnukseksi valitulla Isä meidän -rukouksen säkeellä ”Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.”

Ylimääräisenä asiana kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin SRK:n johtokunnan esitys kiinnitysten hakemisesta ja panttaamisesta. Kiinnitykset ja panttaukset liittyvät uusien toimitilojen rakennushankkeeseen.


Suviseuratiedotus / Riikka-Maria Saukkonen Kuvia vuosikokouksesta löytyy Suviseurojen nettisivujen kuvapalvelusta

27.6.2009 13:12
Suviseuratiedotus
Mitähän "mörköjä" Aimo Hautamäki näki tässä tiedotteessa? Onhan tuo nolo tiedote, mutta ei naiskeskustelun vuoksi, vaan siksi että erovuoroiset valittiin jälleen sääntöjen vastaisesti uudelleen. Oligarkia, eli harvainvalta, on voimissaan SRK:ssa :dry:
Jumala ymmärtää ja ellei ymmärrä, niin hän ei ole Jumala, eikä meillä ole mitään pelättävää.
Käyttäjät eivät voi enää kirjoittaa viestejä.
 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.134 sekuntia